Vilistlane Tallinna Poistekoorist: Karl-Ander Reismann

Karl-Ander Reismann on laulukirjutaja ja muusikaprodutsent, kes teinud lugusid Stefanile, Ingerile, Ott Leplandile, Uku Suvistele, Getter Jaanile, Sissile, Rasmus Rändveee, Artjom Savitskile jne. Karl‑Anderi kirjutatud on 8 laulu, mis jõudnud Eesti Laulu finaali viimase 4 aasta jooksul.

“Igaüks armastab muusikat. Kui paljud aga sellega igapäevaselt tegelevad? Tallinna Poistekoor ning Tallinna 21. Kooli muusikaklass, koorijuht ja õpetaja Lydia Rahula, avasid kindlasti mu tee muusikasse. Mulle meeldis, et sain laulda ja tegeleda oma hobiga sõprade keskel. Paljudega suhtleme siiamaani. Olen aus, kuna Tallinna Poistekoor on oma ala üks parimaid, siis pole seal laulmine ainult üks meelakkumine ning peab olema valmis nii kergemateks kui kiiremateks perioodideks, eriti just enne suuremaid kontserte, konkursse või välisreise. Samas see töö tasub ära. Alati oli hea tunne konkursilt kõrge kohaga tagasi tulla. Kui olin 12-aastane, siis tänu poistekoorile sain rohkem reisida kui teised minuvanused. Ma olin ka juba õppinud, kuidas võtta vastutust, kuidas arvestada teistega, kuidas pingelistes olukordades toime tulla. Mis olulisim -, kui tähtis on oskus tänapäeval osata ühtse tiimina ühise eesmärgi nimel töötada.

Poistekoor ja muusikaklass andsid mulle väga tugeva muusika teooria põhja, mille vilju olen saanud tulevikus helilooja ja produtsendina noppida. Huvitav on mõelda, et kui ma 10-aastasena läksin Tallinna Muusikakooli, siis tõsteti mind automaatselt seal solfedžos 3. kursusele, kuna Tallinna Poistekoori ning muusikaklassi teooria põhi oli nii tugev. Ja ega ka ükski järgnev klass raske olnud. Tagantjärgi mõeldes, olen õnnelik, et veetsin koolivälise aja sõprade ja muusika keskel ning mitte arvutimänge mängides.”